Blåbärsmuffins med snabb blåbärsglass

De här muffinsen bakade jag när mina blåbär var nyplockade och har väntat i frysen sen dess, igår var det dags att göra något smaskigt av dem!

Blåbärsmuffins 12 st

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kardemumma
  • 1,5 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl blåbär (färska eller djupfrysta, ej tinade)

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i mjölken & kardemumman. Vispa ägg och socker vitt & poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten (använd gärna en mjölsikt). Blanda försiktigt till en klumpfri smet och häll sist i vätskan. Rör om och blanda i blåbären. Häll upp i 12 st fina muffinsformar och grädda i 15 min.

Blåbärsglass på minuten

  • 3 dl vispgrädde
  • 3-4 msk vaniljsocker
  • 300 g djupfrysta blåbär

Vispa grädden, blanda i vaniljsockret. Blanda i de djupfrysta blåbären, grädden ska frysa till och bli hård. Sleva upp ”glassen” på muffinsen, dekorera och servera genast!

Njut!

/LL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *