Det blev visst en Elsa-tårta igen :)

Det finns ingen hejd på populariteten hos Elsa från filmen Frost, hon finns överallt just nu 🙂 Den här tårtan har till skillnad från den andra jag gjorde en riktig Elsa-docka (med inplastade ben ner genom hela tårtan 😉 ) som blev en extra present till den blivande 3-åringen. Åh alltså denna söta fina unge som bara strålade av lycka när hon fick se sin tårta när de hämtade den, vilken liten personlighet <3

Tårtan består av 7 chokladbottnar med 3 lager hallonsylt/hallonmousse och 2 lager nougatmousse i mellan. Spacklad med vaniljsmörkräm.

Faktiskt första gången jag gjort nougatmousse och den vart sååå god, resterna från båda mousserna räckte till en varsin härlig efterrätt till hela familjen 🙂 Här kommer mitt recept på moussen:

  • 200 g nougat
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här: Smält nougaten över vattenbad på spisen. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, ett i taget, i nougaten. Ta lite av grädden och blanda ner också. Vänd ner allt i resten av grädden. Använd till tårta eller häll upp i fina glas och låt stelna i kylen ett par timmar. Hett tips: Servera/kombinera med hallon!

Kram och god jul från mig!

/Liselott

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *