Anslag

Vanlig botten

  • Ø 20 alt. 15×15            Ø 25-26 alt. 20×20
  • 3 stora ägg                  4 stora ägg
  • 3 dl socker                   4 dl socker
  • 2,25 dl mjöl                  3 dl mjöl
  • 1,5 dl potatismjöl         2 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver           4 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten         2 dl hett vatten

Choklad botten

  • Ø 20 alt. 15×15            Ø 25-26 alt. 20×20
  •  3 stora ägg                4 stora ägg
  • 3 dl socker                  4 dl socker
  • 2 dl mjöl                      2,5 dl mjöl
  • 0,75 dl potatismjöl      1 dl potatismjöl
  • 1 dl kakao                  1,5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver          4 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker       4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk                   1,25 dl mjölk
  • 50 g smör                   75 g smör

Vaniljbotten

  • Ø 20 alt. 15×15            Ø 25-26 alt. 20×20
  • 3 stora ägg                 4 stora ägg
  • 3 dl socker                 4 dl socker
  • 2,25 mjöl                    3 dl mjöl
  • 1,5 dl potatismjöl        2 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver          4 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker       4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk                   1,25 dl mjölk
  • 50 g smör                  75 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175-180 grader. Förbered formen: smöra och bröa eller smöra och sätt fast smörpapper i botten och runt om. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält smöret och häll i mjölken (alt. koka upp vattnet). Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten, blanda till en jämn smet. Häll i den heta vätskan och blanda försiktigt. Ner i formen och in i ugnen 40-50 min (beroende av storlek).

Lycka till! Och tänk på att låta kakan stå en stund innan du stjälper upp den. För att få ett så rakt och snyggt resultat som möjligt när du skär upp bottnarna, låt kakan svalna i kylskåp minst 4 timmar.

5 reaktion på “Anslag

  1. Pingback: Choklad & Blåbär | Sockerfloristen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *