Mousse

Mörk Chokladmousse (räcker till ett tjockt lager fyllning Ø 25 eller två lager Ø 20)

  • 100 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Bryt chokladen i småbitar och smält över ett vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, ett i taget, i chokladen. Tillsätt 1/4 av grädden i chokladen för att få en jämn fin smet, häll sedan chokladen i resten av grädden och rör ihop moussen.

Bär-/fruktmousse

  • 200 g bär/frukt (hallon, blåbär, jordgubb, mango etc)
  • ev. 1 msk pressad citron/lime
  • 2 msk vatten
  • 2-3 tsk gelatinpulver
  • 0,5-1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Koka upp och mixa bären, ha i citronen. Mät upp vatten och gelatinpulver i en liten skål, blanda och låt svälla. Mixa ner i bären.

Vispa ägg och socker. Vispa grädden. Blanda ihop. Häll i bären. Klart! Häll upp i serveringsglas eller använd som fyllning i en tårta.

Blanda olika sorters mousser för spännande smakkombinationer!

 

En reaktion på “Mousse

  1. Pingback: Choklad & Blåbär | Sockerfloristen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *