Smörkräm

Smörkräm till en tårta 20-26 cm (dubbla receptet för större eller fler tårtor)

  • 250 g smör
  • 3 msk vatten/mjölk
  • 500 g florsocker

Chokladsmörkräm

  • 250 g smör
  • 3 msk vatten/mjölk
  • 375 g florsocker
  • 125 g kakao

Vispa smöret mjukt med elvisp eller assistent. Vispa in vätskan. Häll ner florsockret (och ev. kakaon) och vispa till en slät fin kräm. Tillsätt mer vätska vid behov, krämen ska vara ganska lös för att undvika att få med sig smulor när man spacklar. Blir den för lös ha i mer smör och florsocker eller ställ in den i kylskåpet 20 min. Det går jättebra att spritsa med smörkräm, men låt den då vara mer fast i konsistensen.

Det går att smaksätta smörkrämen hur som helst, byt bara ut en del eller hela vätskan mot t.ex. pressad citron, lime, citrus, passerade hallon. Använd essenser som pepparmint, mandel eller vanilj.

En reaktion på “Smörkräm

  1. Pingback: Choklad & Blåbär | Sockerfloristen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *