Mörk Chokladmousse (räcker till ett tjockt lager fyllning Ø 25 eller två lager Ø 20)
- 100 g mörk choklad
- 2 äggulor
- 3 dl vispgrädde
Bryt chokladen i småbitar och smält över ett vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, ett i taget, i chokladen. Tillsätt 1/4 av grädden i chokladen för att få en jämn fin smet, häll sedan chokladen i resten av grädden och rör ihop moussen.
Bär-/fruktmousse
- 200 g bär/frukt (hallon, blåbär, jordgubb, mango etc)
- ev. 1 msk pressad citron/lime
- 2 msk vatten
- 2-3 tsk gelatinpulver
- 0,5-1 dl socker
- 3 äggulor
- 3 dl vispgrädde
Koka upp och mixa bären, ha i citronen. Mät upp vatten och gelatinpulver i en liten skål, blanda och låt svälla. Mixa ner i bären.
Vispa ägg och socker. Vispa grädden. Blanda ihop. Häll i bären. Klart! Häll upp i serveringsglas eller använd som fyllning i en tårta.
Blanda olika sorters mousser för spännande smakkombinationer!
Pingback: Choklad & Blåbär | Sockerfloristen